Zapiekanka warzywna z ryżem jaśminowym i soczewicą

Składniki zapiekanki:
1 szkl. RYŻU JAŚMINOWEGO
1/2 szkl. SOCZEWICY CZERWONEJ BIO
1/2 szkl. SOCZEWICY ŻÓŁTEJ
2 łyżki PŁATKÓW JAGLANYCH
1 cukinia
2-3 marchewki
1/2 pora
1/2 selera
200 g grzybów (np. pieczarek)
1 łyżeczka SOLI HIMALAJSKIEJ
2 jajka
ulubione zioła (np. majeranek, oregano, kolendra, koperek, kurkuma).

 

Wykonanie:
Ryż i soczewicę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Grzyby umyć, obrać, pokroić i delikatnie podsmażyć na patelni. Wszystkie składniki połączyć. Piec w 170 stop.C ok. 60 min.