Naleśniki z nutellą z awokado

Od Buduj od Kuchni:

Składniki:

1 jajko
2 łyżeczki mąki amarantusowej
1 łyżeczka mąki kokosowej Radix-Bis
1 łyżeczka ksylitolu
3 łyżeczki budyniu waniliowego bez glutenu
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
kilka kropel aromatu waniliowego
150ml mleka (u mnie 70ml mleka 1,5% bez laktozy i reszta 0,5%)
Zmiksuj na naleśniki. Konsystencja ma być lekko gęsta (bardziej płynna). Smaż na natłuszczonej olejem ryżowym patelni.

NUTELLA:
65g miękkiego awokado
1 łyżeczka kakao
kilka posiekanych orzechów laskowych
płaska łyżeczka karobu
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
18g daktyli namoczonych we wrzątku
2 Łyżeczki izolatu o smaku czekolady
kilka kropel aromatu waniliowego
szczypta cynamonu
Wszystko zblenduj na gładki krem i wstaw na chwilę do lodówki.