Pęczakowa sałatka z morelami

Od: Kwelka gotuje

Składniki:
pół szkl. pęczaku od Radix-Bis,
łyżeczka masła,
sól, pieprz,
mała garść zielonych liści (np. szpinak, rukola, jarmuż),
kilka rzodkiewek,
3 morele,
orzeszki pionowe od Radix-Bis,
sok z cytryny,
czosnek granulowany,
papryka słodka,
ziarenka granatu opcjonalnie.

Wykonanie:
Pęczak ugotować z solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Po ugotowaniu zostawić go na 10 min aż wchłonie wodę i wymieszać z łyżeczką masła. Rzodkiewki umyć i pokroić, morele pokroić. Orzeszki uprażyć na suchej patelni.i jeszcze gorące dodać do kaszy razem z pozostałymi składnikami. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.