Składniki:
2 łyżki MĄKI KONOPNEJ
2 łyżki MĄKI Z KOMOSY RYŻOWEJ
2 łyżki MĄKI OWSIANEJ BG
1/2 szkl. CUKRU KOKOSOWEGO BIO
150 g ORZECHÓW WŁOSKICH (drobno posiekanych)
100 g daktyli (drobno posiekanych)
2 łyżki kakao
2 łyżki karobu
6 kostek czekolady deserowej (startej)
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki kardamonu
2 jajka
150 g masła roztopionego
szczypta soli, szczypta pieprzu
Wykonanie:
Wymieszać mąki, dodać pozostałe sypkie składniki oraz orzechy, daktyle, czekoladę. Jajka ubić z cukrem kokosowym. Połączyć z sypkimi produktami. Dodać roztopione masło. Delikatnie wymieszać. Przelać gęstą masę do foremki, wyłożonej papierem i piec w temp. 180 stopni ok. 45 min.