Omlet czekoladowy ze śliwkami

Od; Buduj od Kuchni

Składniki:

2 jajka
1 białko
30g mąki kokosowej i 5g mąki konopnej Radix-Bis
5g erytrolu
50ml mleka 0,5%
5g kakao i karobu
6g izolatu
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat waniliowy
22g suszonych śliwek drobno pokrojonych
45g do po smarowania

Wykonanie:

Jajka zmiksuj ze słodzikiem na biszkopt, a białko ubij na pianę. Do jajek dodaj mąki, mleka, pdp, aromat, kakao,karob, izolat i dalej zmiksuj. Wrzuć pokrojone śliwki. Wymieszaj. Delikatnie połącz z pianą. Smaż na rozgrzanej patelni lekko posmarowanej olejem ryżowym (na małym ogniu pod przykryciem. ok.5min z każdej ze strony). Pokrój na kawałki i posmaruj każdy serkiem.

Całość:
Kcal:581
B:41,5g
T:21,4g
W:48,3g