Omlet z orzechami i bananem

Od: Buduj od Kuchni

Składniki:
2 jajka
1 łyżeczka erytrolu
40ml mleka 0,5%
35g mąki kokosowej Radix-Bis
10g budyniu waniliowego
10g mąki gryczanej
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
10g izolatu orzechowego
15g posiekanych nerkowców
50g pokrojonego w kostkę banana

Wykonanie:
Jajka zmiksuj ze słodzikiem na lekki biszkopt. Dodaj suche składniki i mleko. Dalej zmiksuj. Konsystencja musi być lekko gęsta. Wrzuć posiekane nerkowce i banan. Wymieszaj i wlej masę na natłuszczoną patelnię olejem ryżowym. Smaż pod przykryciem na małym ogniu ok.6-8 min. z jednej strony. Gdy będzie lekko się palić, przewróć przy pomocy talerza na drugą stronę i trzymaj na wolnym ogniu kilka minut. Zdejmij i przełóż kremem:

Krem:
3/4 miękkiego awokado
10g izolatu orzechowego
8g kakao i karobu
3 duże łyżki jogurtu greckiego
ok.50g twarogu chudego.