Orzechowe brownie

Składniki:
50 g MĄKI OWSIANEJ BG
50 g MĄKI Z KOMOSY RYŻOWEJ
100 g ORZECHÓW WŁOSKICH
50 g PISTACJI
50 g ORZECHÓW LASKOWYCH
200 g masła
4 jajka
200 g czekolady deserowej lub gorzkiej
1/2-2/3 szkl. KSYLITOLU (w zależności jak Państwo lubią słodko 🙂
szczypta SOLI HIMALAJSKIEJ

Wykonanie:
W rondelku roztopić masło, na parze wodnej rozpuścić pokruszoną czekoladę. Oba rozpuszczone składniki mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Mikserem ubijamy jajka z ksylitolem. Dodajemy stopniowo mąki. Na patelni prażymy orzechy, które następnie kroimy na drobne kawałeczki. Do ubitej masy dodajemy czekoladę z masłem, na koniec orzechy. Delikatnie mieszamy i wylewamy ciasto do nasmarowanej formy. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 180 stopni C.