Owsianka daktylowo-czekoladowa z chia

Od Buduj od Kuchni:

40g płatków owsianych
1/2 szklanki mleka 0,5% + 20g mleczka kokosowego
1 łyżeczka chia
20g posiekanych suszonych daktyli
odrobina kakao
10g łuskanych nasion konopi
opcjonalnie łyżeczka wpi o smaku czekolady
na wierzch: 30g banana, 10g surowych ziaren kakao Radix-Bis, odrobina płatków kokosowych, karob i nasiona konopi. Gdy nie masz ziaren kakao to możesz zetrzeć na tarce 1 kostkę gorzkiej czekolady

Zagotuj 2 szklanki wody z odrobiną soli himalajskiej. Wsyp płatki, zmniejsz ogień i gotuj chwilę. Wlej mleko i mleczko, dodaj daktyle, chia,kakao i nasiona. Gotuj na lekko dużym ogniu około 8-10min aż trochę zgęstnieje co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodaj odżywkę. Wymieszaj. Odstaw pod przykryciem na kilka minut. Przelej do miseczki i udekoruj dodatkami.