Koktajle

Kompot rabarbarowo – truskawkowy

Od Kwelka gotuje: 2 gałęzie rabarbaru pokroić na 1 cm. Rabarbar przełożyć do garnka, wsypać 2 łyżeczki erytrolu Radix-Bis i smażyć przez 5 min. Po tym czasie wlać 3 szkl. wody szklankę truskawek. Ja dodatkowo wrzuciłam korę cynamonu. Gotować do czasu gdy owoce zmiękną. Kompot przecedzić przed podaniem.

Zielone smoothie z chia

Od KWELKA GOTUJE Składniki i wykonanie: 1 awokado zmiksować z 1 bananem i 1 kiwi, dodać sok z cytryny, można dosłodzić. Gładką masę przełożyć do miseczek i ozdobić. Ja użyłam nasionka chia od Radix-Bis, kiwi i płatki kokosowe.

Zielony koktajl oczyszczający

Na Dzień dobry ! regeneracja, oczyszczanie, witalność, dobry nastrój, lekkość, lepsza koncentracja, niegasnący uśmiech. A to wszystko za sprawą ZIELONEGO KOKTAJLU, który stosowany kilka razy w tygodniu, pomoże dotrwać do lata w dobrej formie 🙂 Składniki: 1/2 łyżeczki OSTROPESTU MIELONEGO 1/2 łyżeczki MACY 1/4 łyżeczki MŁODEGO JĘCZMIENIA 1 łyżeczka nasion BABKI JAJOWATEJ 1 łyżeczka INULINY […]

Koktajl piękna …

Składniki: 1 łyżka MORWY BIAŁEJ suszonej 1 łyżka nasion CHIA 1 łyżka PŁATKÓW Z KOMOSY RYŻOWEJ 1 szklanka mleka roślinnego 1 banan garść malin garść borówek kilka owoców do posypania na wierzch (wg uznania) jeśli słodzisz … polecamy KSYLITOL (jednak dzisiaj szczególnie zachęcamy do zaprzyjaźnienia się z naturalną słodyczą tego koktajlu. Wszystkie składniki połączyć w […]

Koktajl długowieczności z surowym kakao

SUROWE ZIARNO KAKAOWCA zawiera: – mnóstwo antyoksydantów, które „walczą” o nasze wewnętrzne piękno, – 2x więcej przeciwutleniaczy niż czerwone wino, – żelazo, chrom, cynk, potas, – to najbogatsze źródło magnezu, – naturalne substancje antydepresyjne i wspierające dobre samopoczucie. KOKTAJL składniki : 2 łyżki SUROWEGO KAKAO 2 łyżeczki SIEMIENIA LNIANEGO MIELONEGO 1 łyżeczka OSTROPESTU MIELONEGO 5 […]

Koktajl bananowo – migdałowy

odżywia oczyszcza wprawia w dobry nastrój detoksykuje organizm Składniki: 1 banan 1/2 szkl. mleka roślinnego 1/2 szkl. wody 60 g MIGDAŁÓW 1 płaska łyżka OSTROPESTU MIELONEGO 2 łyżeczki ERYTROLU (jeśli preferujemy smak słodki) Migdały namoczyć przez noc w wodzie. Obrać ze skórki. Wszystkie składniki włożyć do blendera i zmiksować na gładką, jednolitą masę. Wypić bezpośrednio […]