Zdrowe słodkości

Jaglane smoothie

Od: Kwelka gotuje Składniki: 3 łyżki płatków jaglanych, 3 żółte śliwki, 1 łyżeczka macy, Wykonanie: Zmiksuj 3 żółte śliwki z 3 łyżkami płatków jaglanych od Radix-Bis i łyżeczką sproszkowanej macy od Radix-Bis. Można dosłodzić. Na smoothie połóż dodatki. Ja użyłam czereśni, migdałów i nasion chia od Radix-Bis.

Fit brownie czekoladowe

Od: Buduj od kuchni Składniki: 3 jajka, 4 BURAKI UGOTOWANE I STARTE NA DROBNYCH OCZKACH, 100ml mleka 0,5%, 30g izolatu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 30g mąki ryżowej, 40g mąki kokosowej Radix-Bis, 40g kakao, 15g karobu, 30g mąki z orzeszków ziemnych, 3 łyżki erytrolu. Wykonanie: Buraki starte zblenduj ze […]

Żytnie racuszki z jabłkiem

Od: Buduj od kuchni Składniki na 8 placuszków ( 4 placki- 1 porcja): 3 jajka, 2 łyżeczki erytrolu Radix-Bis, 180g jogurtu naturalnego, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej i proszku do pieczenia bez glutenu, 2 łyżki płaskie izolatu, 3 łyżeczki mąki kokosowej, 2 łyżki mąki żytniej, 1 łyżka mąki ryżowej, cynamon, 2 średnie jabłka. Sosik jogurtowo-waniliowy : […]

Rustykalna tarta z truskawkami i rabarbarem

Od: Kwelka gotuje Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej, 150 g zimnego masła, 1 jajko, szczypta soli, 3 łyżki erytrolu od Radix-Bis Składniki na nałożenie: 500 g truskawek, 1 łodyga rabarbaru, 3 łyżki erytrolu od Radix-Bis, 2 łyżki mączki ziemniaczanej, dodatkowo: 2 łyżki płatków migdałowych, 1 łyżka cukru trzcinowego, 1 białko. Wykonanie: Wszystkie […]

Czerwona moc z macą

Od: Kwelka gotuje Składniki: 50 ml mleka kokosowego, 1 łyżka jagód goji, 80 g truskawek, garść porzeczek, 1 łyżka macy w proszku. Wykonanie: Do wysokiego naczynia wlac 50 ml mleka kokosowego, łyżkę jagód goji, ok. 80 g truskawek, garść porzeczek i łyżkę macy w proszku od Radix-Bis. Wszystko zblendować I przelać do szklanki.

Wegański bananowiec

Od; Słodkie-Rewolucje Składniki: 270g banana (waga bez skórki) 30g mąki z topinamburu RADIX-BIS 20g mąki z nasion babki jajowatej RADIX-BIS 5g proszku maca RADIX-BIS 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 sztuk śliwki suszonej 50ml mleka roślinnego ewentualnie erytrol lub inne słodzidło Wykonanie: Banana rozdrabniamy na tzw.papkę lub miksujemy. Śliwki kroimy w drobne kawałki. Wszystkie składniki […]

Wegański sernik kokosowy

Od: Słodkie-Rewolucje Składniki: 260g mąki kokosowej od RADIX-BIS 1 litr mleka kokosowego 20g oleju kokosowego nierafinowanego od RADIX-BIS 40g budyniu bezglutenowego waniliowego i bez cukru 30g erytrolu (dosładzajcie wg własnego smaku) wiórki kokosowe do posypania maliny lub inne owoce Wykonanie: Do naczynia wsypujemy mąkę kokosową i wlewamy mleko. Pamiętajcie mąka kokosowa jest bardzo chłonna. Masa […]

Wegańskie mini bułeczki

Od: Słodkie-Rewolucje Składniki: 120g banan (waga bez skórki) 35g BIO mąki kokosowej od RADIX-BIS 65g BIO mąki orkiszowej od RADIX-BIS 25g oleju kokosowego nierafinowanego od RADIX-BIS 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20g erytrolu od RADIX-BIS 150ml mleka kokosowego wiórki kokosowe do posypania Wykonanie: Banana dokładnie ucieramy razem z erytrolem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie […]

Bezglutenowe preparowane śniadanko

Od: Słodkie-Rewolucje Składniki: preparowana kasza jaglana od RADIX-BIS preparowana gryka od RADIX-BIS preparowana komosa ryżowa od RADIX-BIS ziarna kakaowca od RADIX-BIS jogurt naturalny maliny migdały Wykonanie: Maliny dusimy i łączymy z jogurtem. Wierzch posypujemy preparowaną gryką,kaszą i komosą. Dodajemy ziarna kakaowca,orzechy i owoce.

Kolorowa tapioka z mleczkiem kokosowym

Od: Marcepanowy kącik Składniki: 1/3 szklanki suchej tapioki 2 szklanki wody 3 łyżeczki cukru mleczko kokosowe 1/2 szklanki malinki Wykonanie: Suchą tapiokę wsypać na gotująca się wodę, zamieszać i zmniejszyć grzanie. Gdy kuleczki zaczną robić się przeźroczyste należy wsypać cukier. Gotować, aż kuleczki zrobią się przeźroczyste. Następnie dolać letniej wody, znowu zamieszać i odcedzić na […]

Galette orkiszowe z jeżynami i borówkami

Od: Zabawa w gotowanie Składniki: 200 g mąki orkiszowej t. 700 RADIX-BIS 100 g masła 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 żółtko 1 szklanka jeżyn 1 szklanka borówek lub jagód 2 łyżki mąki orkiszowej t.700 2 łyżki cukru trzcinowego Wykonanie: Mąkę, cukier oraz masło posiekać na drobno nożem. Dodać jogurt oraz żółtko, […]

Tarta kokosowa-migdałowa

Od: Di gotuje Składniki: (Forma o średnicy 18-20 cm) Spód: 1,5 szklanki mąki migdałowej/zmielonych migdałów (u mnie mąka migdałowa Radix-Bis) 1/2 szklanki wiórek kokosowych (u mnie Radix-Bis) 5 łyżek oleju kokosowego (roztopionego lub półpłynnego) 2 łyżki dowolnego syropu/melasy (u mnie melasa z trzciny cukrowej Radix-Bis) 1 szczypta soli (solidna) Krem: 1/3 szklanki mleka kokosowego (u […]