Tort czekoladowy Oreo white

Od Buduj od Kuchni:

Biszkopt:
4 Jajka
50g mąki orkiszowej
30g mąki amarantusowej
50g cukru kokosowego Radix-Bis
2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
kilka kropel aromatu migdałowego

Jajka ubij z cukrem na biszkopt ok.15-20min. Potem dodaj przesiane mąki z proszkiem, aromat i delikatnie wymieszaj. Tortownicę o średnicy ok.30 wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę. Piecz w rozgrzanym piekarniku góra-dół ok15min w temp.180stopni aż się zarumieni. Studź powoli otwierając drzwiczki coraz szerzej co kilka minut. Wyjmij z formy i zdejmij delikatnie papier i przewróć na drugą stronę.

Warstwa Czekoladowa:
3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 wrzątku wody , czekaj aż będzie chłodna
250g sera chudego Emilka
280g jogurtu naturalnego
50g jogurtu greckiego
35g izolatu o smaku czekolady
25g kakao
możesz dodać słodzika lub miodu, bo wyszło mało słodkie

Wszystko zmiksuj lub dokładnie wymieszaj. Gdy żelatyna będzie już chłodna i lekko gęsta zmiksuj na szybkich obrotach z masą czekoladową, by nie było grudek. Poczekaj aż stężeje i wylej powoli, formując łyżką krem na przekrojony biszkopt. Zostało trochę kremu to polałam wierzch i posypałam ziarnami kakao. Włóż do lodówki.