Daktylowa owsianka z dżemem i dodatkami

Od BUDUJ OD KUCHNI

Składniki:

30g płatków owsianych
1/2 szklanki mleka 0,5%
5 daktyli ok.18g (dodaj trochę więcej, jeśli nie dajesz wpi)
łyżeczka odzywki WPI o smaku czekolady
4g karobu do smaku (możesz więcej, jeśli nie dajesz odżywki)
4g chia
25g dżemu malinowego
dodatki:40g Banana, płatki kokosowe, 5g ziaren kakao Radix-Bis SĄ PRZEPYSZNE ?, 30g granatu

Płatki zagotuj ze szczyptą soli himalajskiej z 1 szklanką wody. Gotuj około 5minut. Dodaj pokrojone daktyle, od czasu do czasu wymieszaj. One się rozpuszczą. Dolej mlekox chia, karob i gotuj aż zgęstnieje. Mieszaj czasami, żeby się nie przypaliło. Pod koniec dodaj odżywkę, wymieszaj, odstaw, przykryj na kilka minut. Przełóż do miseczki i udekoruj dodatkami