Placuszki czekoladowe ze śliwkami

Od: Buduj od Kuchni

Składniki:
2jajka
1 łyżeczka ksylitolu
25g mąki kokosowej Radix-Bis
1 łyżeczka kakao i karobu
1 łyżeczka mąki konopnej (nie musi być)
1 łyżeczka mąki ryżowej
40ml mleka 0,5%
opcjonalnie 1 łyżeczka izolatu BioTechUSA Polskao smaku orzechowym
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka ziaren kakao (surowych)
12g posiekanych suszonych śliwek

Jajka zmiksuj ze słodzikiem na biszkopt. Dodaj suche składniki i mleko. Dalej miksuj. Konsystencja musi być lekko gęsta. Pod koniec wrzuć śliwki i ziarna kakao i wymieszaj. Nakładaj niewielkie placuszki na rozgrzanej patelni natłuszczowej lekko olejem ryżowym. Smaż z jednej strony na małym ogniu pod przykryciem około 5min aż ułyszysz, że lekko się pali. Obróć na drugą stronę i smaż kilka minut już bez przykrycia.

Kcal:449
B:32g
T:19g
W:30g