Piegowaty omlet

Od: Mama Karmiąca

Składniki:
1 puszka mleczka kokosowego w temperaturze pokojowej, u mnie Radix – bis
2 jaja
170 g mąki ryżowej, u mnie Radix – bis
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki nasion kaniwa, u mnie Radix – bis
2 łyżki cukru waniliowego
szczypta soli
3 łyżki oleju kokosowego, u mnie Radix – bis

Wykonanie:
Mleko kokosowe mieszamy razem z mąką ryżową, proszkiem do pieczenia, żółtkami, kaniwą i cukrem waniliowym.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Całość delikatnie łączymy.
W międzyczasie rozgrzewamy dużą patelnię wraz z 2 łyżkami oleju kokosowego.
Na rozgrzaną patelnię przelewamy nasze ciasto biszkoptowe i pieczemy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż góra nam się nie zetnie.
Kiedy góra naszego biszkoptu jest już ścięta całość przewracamy na drugą stronę posiłkując się dużym talerzem obiadowym.

Biszkopt możecie podać z bitą śmietaną i owocami lub jak wolicie.