Fit brownie czekoladowe

Od: Buduj od kuchni

Składniki:
3 jajka,
4 BURAKI UGOTOWANE I STARTE NA DROBNYCH OCZKACH,
100ml mleka 0,5%,
30g izolatu,
1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu,
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
30g mąki ryżowej,
40g mąki kokosowej Radix-Bis,
40g kakao,
15g karobu,
30g mąki z orzeszków ziemnych,
3 łyżki erytrolu.

Wykonanie:
Buraki starte zblenduj ze wszystkimi składnikami. Ciasto musi być dosyć gęste. Wylej masę na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i średnicy ok.30cm. Piecz ok.1h w temp 180 stopni aż z wierzchu będzie spieczone.
Na górę dałam gałkę lodów bananowych (po prostu zblendowany banan z łyżeczką jogurtu naturalnego)

Całe ciasto:
Kcal:1202
B:88g
T:43,35g
W:139g