Pulled pork w mleczku kokosowym

Od: Gotowanie Patki

Składniki:

1 Kg Karkówki lub Łopatki
4 łyżki suszonej cebuli
sól i pieprz do smaku
3 łyżki wegety bez konserwantów
2 łyżki papryki mielonej
250 ml mleczka kokosowego Radix-Bis
5 sztuk Pomidorków Suszonych Radix-Bis
80g ryżu czarnego jaśminowego Radix-Bis
3 łyżki siekanej natki pietruszki

Wykonanie:

Mięso myję, osuszam a następnie dokładnie doprawiam przyprawami. Pomidorki kroję drobno. Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego. Dodaję pomidorki i cebulkę . Piekę ok 1.5 godziny w 190-200 stopniach. Mięso musi się rozlatywać. Za pomocą widelca „rwę ” mięso na małe kawałki. Do mięsa dodaję mleczko kokosowe. Ryż przygotowuję według instrukcji na opakowaniu. Dodaję do mięsa. Całość dokładnie mieszam. Wstawiam do piekarnika jeszcze na ok 10 min w 190 stopniach.
Na koniec posypuję świeżą natką pietruszki:)