Kokosowa tapioka z porzeczkami

Od: Kwelka gotuje

Składniki:
220 ml wody,
100 g mleka kokosowego od Radix-Bis,
pół łyżeczki palatynozy,
3 łyżeczki tapioki od Radix-Bis, pół łyżeczki macy w proszku od Radix-Bis.

Wykonanie:
Do garnka wlać wodę, mleko kokosowe i dodać palatynozę. Gdy płyn zacznie wrzeć wrzucić tapiokę i gotować ok. 20 min. mieszając od czasu do czasu – aż tapioka stanie się przezroczysta. Kiedy pudding lekko ostygnie dodać mace i wymieszać. Pudding podajemy z porzeczkami lub innymi owocami, np. kiwi, truskawkami. Danie najlepiej smakuje schłodzone, przygotuj je więc wieczorem dnia poprzedniego..
Całość to 1 porcja: ok. 384 kcal; 21 g tłuszczu, 46 węglowodanów; 2,2 g błonnika.