Sałatka owocowa z komosą ryżową

Niezwykle kolorowa i smaczna sałatka od: ZABAWA W GOTOWANIE

Składniki:

2 banany
2 kiwi
kilka truskawek
trochę winogrona
1 limonka
3 kostki gorzkiej czekolady

1/3 szklanki KOLOROWEJ KOMOSY RYŻOWEJ
1 szklanka wody

do podania:
jogurt naturalny, miód, ORZESZKI PINIOWE

Wykonanie:

Wszystkie owoce obieramy i kroimy na nieduże kawałki. Układamy je na blaszce do pieczenia i skrapiamy sokiem z 1/2 limonki. Na tarce o małych oczkach ścieramy czekoladę, posypujemy nią owoce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok. 10 minut. W tym czasie gotujemy również komosę w szklance wody do momentu aż wchłonie wodę. Jeśli nie będzie jeszcze ugotowana możemy śmiało dolać wody. Upieczone owoce mieszamy dokładnie w komosą, posypujemy podprażonymi orzeszkami pinii. Podajemy z jogurtem naturalnym i miodem.