Sałatka z cieciorki z grillowanymi warzywami

Składniki:

200 g CIECIORKI BIO

1 opakowanie warzyw mrożonych (lub 1/2 brokuła, 2 marchewki, 100 g pieczarek, 2 ziemniaki, pęczek pomidorków koktajlowych)

1 świeża czerwona papryka

1 łyżka OLEJU KOKOSOWEGO NIERAFINOWANEGO

pęczek natki pietruszki

1 łyżka OLEJU KONOPNEGO

ulubione zioła, pieprz Cayenne

SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA (wg uznania)

2 liście laurowe, 1 łyżeczka majeranku

Wykonanie:

Cieciorkę płuczemy i moczymy przez noc w zimnej wodzie. Następnie odlewamy wodę i gotujemy ziarno z liśćmi laurowymi i majerankiem. Warzywa pieczemy w piekarniku z dodatkiem oleju kokosowego i soli. Ugotowaną do miękkości i odsączoną cieciorkę łączymy z warzywami, dodajemy pokrojoną paprykę, natkę pietruszki oraz polewamy olejem konopnym.