Składniki:
200 g CIECIORKI BIO
1 opakowanie warzyw mrożonych (lub 1/2 brokuła, 2 marchewki, 100 g pieczarek, 2 ziemniaki, pęczek pomidorków koktajlowych)
1 świeża czerwona papryka
1 łyżka OLEJU KOKOSOWEGO NIERAFINOWANEGO
pęczek natki pietruszki
1 łyżka OLEJU KONOPNEGO
ulubione zioła, pieprz Cayenne
SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA (wg uznania)
2 liście laurowe, 1 łyżeczka majeranku
Wykonanie:
Cieciorkę płuczemy i moczymy przez noc w zimnej wodzie. Następnie odlewamy wodę i gotujemy ziarno z liśćmi laurowymi i majerankiem. Warzywa pieczemy w piekarniku z dodatkiem oleju kokosowego i soli. Ugotowaną do miękkości i odsączoną cieciorkę łączymy z warzywami, dodajemy pokrojoną paprykę, natkę pietruszki oraz polewamy olejem konopnym.