Od: Słodkie-Rewolucje
Składniki:
260g mąki kokosowej od RADIX-BIS
1 litr mleka kokosowego
20g oleju kokosowego nierafinowanego od RADIX-BIS
40g budyniu bezglutenowego waniliowego i bez cukru
30g erytrolu (dosładzajcie wg własnego smaku)
wiórki kokosowe do posypania
maliny lub inne owoce
Wykonanie:
Do naczynia wsypujemy mąkę kokosową i wlewamy mleko. Pamiętajcie mąka kokosowa jest bardzo chłonna. Masa nie powinna być sucha ani też za bardzo płynna. Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy,erytrol oraz budyń. Wszystko dokładnie mieszamy lub miksujemy. Formę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy naszą masę. Pieczemy w 150 stopniach góra-dół przez 90 minut. Boki „sernika” powinny ładnie odchodzić od papieru i być lekko zarumieniony. Oczywiście piekarnik wcześniej rozgrzewamy. Po wystudzeniu dekorujemy wiórkami kokosowymi i malinami. Możecie także wzbogacić ciasto o polewę czekoladową. Myślę,że także smak będzie ciekawy.