Omlet kokosowy

Od; Buduj od Kuchni

Składniki:
2 jajka + 1 białko
2 łyżeczki erytrolu
25g mąki kokosowej
15g mąki gryczanej
10g kakao
1 łyżka mleczka kokosowego
aromat rumowy
25g płatków owsianych górskich
100 ml mleka 0,5%
garść borówek
15g pestek dyni

Jaja i białko zmiksuj z erytrolem na lekki biszkopt. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj dalej. Dodaj umyte borówki i wymieszaj. Masa powinna być lekko gęsta. Wylej na rozgrzaną patelnię, lekko natłuszczoną patelnię. Smaż pod przykryciem na średnim ogniu ok.5min. Przed obrotem na drugą stronę posyp wierzch omleta pestkmi dyni. Następnie obróć i smaż jeszcze kilka minut.

Dodatki:
maliny
baton 25% protein
jogurt naturalny wymieszany z łyżeczką mleczka kokosowego i erytrolu
pestki dyni
ziarna kakao surowe Radix-Bis
maca Radix-bis