Domowe lody kokosowo – truskawkowe
Od: Kwelka gotuje Składniki: 450 g truskawek, 7 łyżek mleka kokosowego od Radix-Bis, 1 łyżka palatynozy od Radix-Bis lub miodu. Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować i włożyć do zamrażalki na godzinę.
Od: Kwelka gotuje Składniki: 450 g truskawek, 7 łyżek mleka kokosowego od Radix-Bis, 1 łyżka palatynozy od Radix-Bis lub miodu. Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować i włożyć do zamrażalki na godzinę.
Od: Violetowe Kucharzenie Składniki: Masa: 3 łyżki masła orzechowego 3 łyżki mleczka kokosowego Radix-bis (stała część) 1 łyżka mleczka kokosowego (płynna część) 4 łyżki mąki kokosowej Radix-bis 4 łyżki orzeszków ziemnych (niesolonych) 6 łyżek mleka w proszku 2 łyżki palatynozy (zamiennik białego cukru) Polewa: 4 łyżki mleczka kokosowego (płynna część) 4 łyżki mleka w proszku Do miski […]
Od: Kuchnia Magdaleny Składniki: Spód: 150 g biszkoptów 1 łyżka kakao 2 łyżki wiórek kokosowych Radix-Bis 3 łyżki oleju kokosowego Radix-Bis Masa kokosowa: 500 g twarogu mielonego (może być z wiaderka) 400 ml mleczka kokosowego Radix-Bis 1/2 szklanki cukru pudru 100 g białej czekolady 1 szklanka wiórek kokosowych Radix-Bis 2 łyżki żelatyny 2 wafelki koksowe […]
Od; Buduj od Kuchni Składniki: 2 jajka + 1 białko 2 łyżeczki erytrolu 25g mąki kokosowej 15g mąki gryczanej 10g kakao 1 łyżka mleczka kokosowego aromat rumowy 25g płatków owsianych górskich 100 ml mleka 0,5% garść borówek 15g pestek dyni Jaja i białko zmiksuj z erytrolem na lekki biszkopt. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj dalej. […]
Od: Kuchnia Magdaleny Składniki: 2 szklanki kaszy manny razowej orkiszowej Radix-Bis 1 szklanka wiórek kokosowych 2 jajka 1/2 szklanki cukru kokosowego Radix-Bis 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 szklanka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4-5 moreli Wykonanie: W misce mieszamy składniki suche: kaszę mannę z wiórkami kokosowymi oraz proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z […]
Od: Kwelka gotuje Składniki: 220 ml wody, 100 g mleka kokosowego od Radix-Bis, pół łyżeczki palatynozy, 3 łyżeczki tapioki od Radix-Bis, pół łyżeczki macy w proszku od Radix-Bis. Wykonanie: Do garnka wlać wodę, mleko kokosowe i dodać palatynozę. Gdy płyn zacznie wrzeć wrzucić tapiokę i gotować ok. 20 min. mieszając od czasu do czasu – […]
Od: Zrób to smacznie Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych (użyłam Radix- bis) 1 szklanka mleka kokosowego z puszki 1 łyżeczka cukru lub ksylitolu 2 łyżki wiórków kokosowych (użyłam Skworcu) ulubione owoce Wykonanie: Płatki owsiane wsypać do garnka, zalać je wodą i gotować tak długo aż płatki wchłoną całą wodę. Następnie dodać do nich mleko kokosowe, cukier lub […]
Od: Kwelka gotuje Składniki: 300g ciasteczek 30g masła 30g oleju kokosowego 300g jeżyn 1/3 szkl. palatynozy 3 łyżki agaru 300ml kremówki Wykonanie: Spód: 300g ciasteczek zmiksować z 30g masła i 30g oleju kokosowego od Radix-Bis. Wyłożyć blachę na tartę 25cm i wstawić do lodówki. Masa: 300g jeżyn wymieszać z 1/3 szklanki palatynozy od Radix-Bis, podgrzewać […]
Od: Fabryka Pomysłów Składniki: 200 ml mleka (krowie lub roślinne) 1 łyżka kakao lub 10g (1 duża kostka) gorzkiej czekolady Opcjonalnie 1 łyżka miodu lub ksylitolu, w szczególności gdy używacie kakao 4 łyżki płatków gryczanych* Śliwki: 5-6 śliwek 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka miodu lub syropu z agawy 2 łyżki wody *Na rynku są dostępne […]
Od: Fabryka Pomysłów Składniki: ½ szklanki płatków owsianych górskich* 100g suszonych moreli 50g orzechów nerkowca Wiórki kokosowe do obtoczenia (ok. 2 łyżek) *osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć płatków owsianych bezglutenowych Wykonanie: Suszone morele namoczyć w gorącej wodzie przez 15 minut. Płatki owsiane grubo zmielić w rozdrabniaczu. Przesypać do miski. Orzechy również zmielić, prawie na […]
Od: Di gotuje Składniki: Spód: 200g daktyli 200g mąki z orzechów nerkowca Masa: 200g orzechów nerkowca 150 ml mleczka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego (płynnego) 3 łyżki syropu z agawy (lub innego słodzidła) 3 łyżki soku z cytryny Wykonanie: Orzechy nerkowca zalać wodą i odstawić na całą noc. Przygotować spód. Daktyle wymoczyć w wodzie, dokładnie […]
Od: Kwelka gotuje Składniki: puszka mleka kokosowego Radix-Bis, 1/2 szklanki tapioki Radix-Bis, 2 łyżeczki palantynozy Radix-Bis, 4 łyżki dżemu truskawkowego Radix-Bis, ziarenka granatu. Wykonanie: Do garnka wlać mleko kokosowe, wsypać tapiokę, wymieszać i odstawić na godzinę. Po tym czasie do mleka wsypać palantynozę i gotować przez 12-15 min. mieszając od czasu do czasu. Do dwóch […]