Omlet kokosowy

Od: Buduj od Kuchni

Składniki:
2 jajka małe ok.110g+ 1białko
5g erytrolu
40ml mleka 0,5%
30g mąki kokosowej Radix-Bis
aromat waniliowy, kilka kropli
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka izolatu
10g posiekanej żurawiny suszonej +5g do dekoracji
2 śliwki suszone , posiekane
olej ryżowy do smażenia.

Wykonanie:
Jajka zmiksuj na biszkopt ze słodzikiem. A białko ubij na sztywną pianę. Do jajek dodaj mąki, proszek, pdp, izolat, aromat i mleko , zmiskuj jeszcze chwilę. Wymieszaj z posiekanymi owocami suszonymi. Następnie delikatnie połącz z pianą. Rozgrzej niewielką ilość oleju na patelni, rozetrzyj i nałóż masę (dość gęsta). Smaż na małym ogniu pod przykryciem ok.5min i potem obróć na drugą stronę.
20g masła orzechowego kremowego do polania (wymieszaj z ciepłą wodą i szczyptą soli oraz erytrolu)
Posyp żurawiną.

Kcal:612
B:35g.
T:31,2g
W:45g