Od Buduj od Kuchni:
1 jajko
1 białko
30ml mleka 0,5%
20g mąki kokosowej Radix-Bis
płaska łyżeczka karobu ok.4g
kopiasta łyżeczka kakao ok.7g
łyżeczka płaska mąki gryczanej
łyżeczka płaska ksylitolu ok.7g
łyżeczka białka o smaku czekolady
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
Białko ubij ze szczypta soli. Jajko zmiksuj na biszkopt z ksylitolem. Dodaj mąki, proszek, wpi, mleko, kakao i karob i dalej miksuj. Możesz dodać kilka kropel aromatu rumowego. Wymieszaj delikatnie z pianą i smaż niewielkie osobno 2 placuszki na rozgrzanej patelni natłuszczonej olejem ryżowym.
Środek to potem….?
Posypałam jagodami goi i płatkami kokosowymi. Polej odrobiną jogurtu.