Lekkie kolacje

Kaszotto jaglane

wg przepisu i koncepcji „ZDROWIE NA JĘZYKU”: Składniki (3 porcje): 120 g kaszy jaglanej (Radix-Bis) 1 duży batat 1 duża papryka czerwona 2 pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 duża pierś z kurczaka lub dwie mniejsze 1 brokuł 1 łyżka oleju kokosowego (Radix-Bis) 1 łyżka pestek dyni (Radix-Bis) 1 łyżeczka orzeszków piniowych (Radix-Bis) przyprawy: […]

Kotleciki z komosy ryżowej

KOMOSA RYŻOWA zwana quinoa zawiera bogactwo witamin i mikroelementów. Winna często gościć na naszym stole, budując odporność i witalność zarówno dzieci, jak i dorosłych. Składniki: 1 szkl. KOMOSY RYŻOWEJ białej/czerwonej/kolorowej (wg uznania) 1 łyżka SEZAMU NATURALNEGO 1 cebula 1 mała marchew 200 g pieczarek 2 jajka 1 łyżeczka curry 1 łyżka posiekanego drobno szczypiorku 3 […]