Bardzo czekoladowe ciasto

Składniki:

2 łyżki MĄKI KONOPNEJ

2  łyżki MĄKI Z KOMOSY RYŻOWEJ

2 łyżki MĄKI OWSIANEJ BG

1/2 szkl. CUKRU KOKOSOWEGO BIO

150 g ORZECHÓW WŁOSKICH (drobno posiekanych)

100 g daktyli (drobno posiekanych)

2 łyżki kakao

2 łyżki karobu

6 kostek czekolady deserowej (startej)

1 łyżeczka cynamonu

1/2 łyżeczki kardamonu

2 jajka

150 g masła roztopionego

szczypta soli, szczypta pieprzu

Wykonanie:

Wymieszać mąki, dodać pozostałe sypkie składniki oraz orzechy, daktyle, czekoladę. Jajka ubić z cukrem kokosowym. Połączyć z sypkimi produktami. Dodać roztopione masło. Delikatnie wymieszać. Przelać gęstą masę do foremki, wyłożonej papierem i piec w temp. 180 stopni ok. 45 min.