Owsianka czekoladowo-bananowa z malinami

Od Buduj od Kuchni:

Składniki:

40g płatków owsianych
1 Łyżeczka ksylitolu
60ml mleka 0,5%
po łyżeczce kakao i karobu
1 łyżeczka izolatu o smaku czekolady
50g banana posiekanego + 20g na wierzch
Do dekoracji: 40g malin (mrożonych), po łyżeczce mąki kokosowej i z orzeszków ziemnych, ziaren kakao surowych Radix-Bis, odrobina płatków kokosowych ?

Przygotowanie owsianki  – zagotuj wodę ok.2 szklanki, dodaj płatki i ksylitol. Gotuj na ogniu dosyć dużym. Dodaj mleko, kakao, karob i gotuj dalej aż zgęstnieje, co jakiś czas mieszając. Kiedy zgęstnieje, wyłącz palnik i dodaj izolat, wymieszaj. Odstaw i przykryj na chwilkę. Przelej do miseczki i udekoruj wg uznania.