Sałatki

Sałatka z cieciorki z grillowanymi warzywami

Składniki: 200 g CIECIORKI BIO 1 opakowanie warzyw mrożonych (lub 1/2 brokuła, 2 marchewki, 100 g pieczarek, 2 ziemniaki, pęczek pomidorków koktajlowych) 1 świeża czerwona papryka 1 łyżka OLEJU KOKOSOWEGO NIERAFINOWANEGO pęczek natki pietruszki 1 łyżka OLEJU KONOPNEGO ulubione zioła, pieprz Cayenne SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA (wg uznania) 2 liście laurowe, 1 łyżeczka majeranku Wykonanie: Cieciorkę […]

Sałatka z czerwonym ryżem

Niezwykle wykwintna, zdrowa i łatwa w przygotowaniu. A kompozycja składników w niej zawartych na długo syci i odżywia nasz organizm. Właściwości RYŻU CZERWONEGO są cenione od lat w kuchni tajskiej, gdzie stanowi on podstawę diety. Uważany za najwartościowsze zboże, zawiera: witaminy A, D, E, a także minerały – m.in. magnez, cynk, żelazo. Zalety ryżu: wpływa […]