Sałatki

Kaniwa w lekkiej sałatce

Składniki: 200 g KANIWY 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 3 pomidory (pozbawione gniazd nasiennych i skórki) 1/2 cukinii 1/2 zielonego ogórka 200 g pieczarek 1 cebula 100 g rukoli 1 łyżka masła 50 g orzechów włoskich (drobno posiekanych) Sos: 3 łyżki OLEJU KONOPNEGO 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz 1 łyżka ulubionej musztardy […]

Kasza bulgur ze świeżymi warzywami i miodowo-cytrynowym dressingiem

Składniki: 1 szkl. KASZY BULGUR 1 łyżka JAGODY PERUWIAŃSKIEJ 1 ogórek świeży 3 średnie pomidory pół pęczka szczypiorku 1/2 cukinii 1 łyżeczka miodu sok z połowy cytryny sól himalajska 2-3 łyżki oleju lnianego pół pęczka natki pietruszki Wykonanie: Kaszę bulgur gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Warzywa myjemy i kroimy drobno. Pomidory pozbawiamy gniazd nasiennych. Szczypiorek […]

Sałatka z cieciorki z grillowanymi warzywami

Składniki: 200 g CIECIORKI BIO 1 opakowanie warzyw mrożonych (lub 1/2 brokuła, 2 marchewki, 100 g pieczarek, 2 ziemniaki, pęczek pomidorków koktajlowych) 1 świeża czerwona papryka 1 łyżka OLEJU KOKOSOWEGO NIERAFINOWANEGO pęczek natki pietruszki 1 łyżka OLEJU KONOPNEGO ulubione zioła, pieprz Cayenne SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA (wg uznania) 2 liście laurowe, 1 łyżeczka majeranku Wykonanie: Cieciorkę […]

Sałatka z czerwonym ryżem

Niezwykle wykwintna, zdrowa i łatwa w przygotowaniu. A kompozycja składników w niej zawartych na długo syci i odżywia nasz organizm. Właściwości RYŻU CZERWONEGO są cenione od lat w kuchni tajskiej, gdzie stanowi on podstawę diety. Uważany za najwartościowsze zboże, zawiera: witaminy A, D, E, a także minerały – m.in. magnez, cynk, żelazo. Zalety ryżu: wpływa […]